19/05/2024

Jucăriile copiilor au evoluat extraordinar de mult în ultimii ani. Momentele în care copiii se bucură de ceva ce nu conține un procesor pot fi numărate pe degete (mulțumim, Kendama!). În scurt timp, tableta a devenit cel mai comun mod de a educa și distra un copil.

Având în vedere multitudinea de jocuri, precum și pericolele cibernetice la care copiii sunt supuși, ne întrebăm dacă tableta este o jucărie bună pentru copii. Iată de ce trebuie să ții cont.

Vârsta

În funcție de cât de mic sau de mare este, copilul poate folosi tableta doar pentru joacă și distracție sau poate să o folosească pentru educație, în timp ce se joacă. Sau o poate folosi la teme.

Tot în funcție de vârstă, ar trebui să aibă acces doar la aplicații potrivite acesteia și la conținut recomandat vârstei și preocupărilor sale.

Limitarea timpului de folosire

Una din principalele probleme atunci când vine vorba de folosirea tabletei este dependența pe care aceasta o poate da. Pentru copii, cu atât mai mult. Ca să eviți dependența pentru copilul tău, trebuie să-i stabilești o perioadă de timp limitată pentru folosirea tabletei și să-l încurajezi să folosească și alte jucarii copii în acord cu vârsta lui.

Controlul parental

Dat fiind că tabletele au acces la internet, este necesar ca părinte să stabilești o metodă de control a conținutului pe care-l poate vedea copilul tău. Nu ai vrea să viziteze pagini web nepotrivite vârstei sale.

De aceea, pentru a te scuti de bătăi de cap și pentru a-l proteja pe el, e necesar să instalezi mai întâi un program de control parental sau, dacă te pricepi, să-i limitezi din tabletă parametrii de acces la anumite site-uri sau aplicații.

Sanatatea este pe primul loc

Pentru a proteja sănătatea celui mic atunci când se joacă pe tabletă, nu e suficient să-i limitezi timpul maxim în care poate avea acces la ea, ci trebuie să te asiguri și că păstrează o distanță suficientă față de ochi, pentru a nu-și strica vederea, și că are o poziție a corpului corectă, pentru a nu suferi dureri cervicale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *