17/07/2024

In contextul pandemiei de Covid-19, responsabilitatea participarii in conditii de igiena maxima este partajata intre profesorul care organizeaza orele de meditatii si elevul/elevii participanti.

Respectarea normelor igienico-sanitare este imperios necesara, in vederea prevenirii raspandirii infectiei cu noul coronavirus!

Astfel, daca esti actorul principal al sedintelor de meditatii, iti recomandam sa respecti, cu strictete, urmatoarele sfaturi pentru a evita infectarea:

Dezinfecteaza-te la intrarea in spatiul unde se desfasoara sedinta

Profesorul de meditatie iti va pune la dispozitie produse de dezinfectare
pe baza de biocide sau alcool, asa ca nu ezita sa le folosesti atunci cand vii de afara, dupa ce termini orele sau ori de cate ori simti nevoia: ai folosit un marker sau un pix sau o suprafata utilizata in comun de mai multe persoane.

VEZI AICI lista completa de preturi meditatii

Spala-te bine pe maini!

Daca dispus de aceasta facilitate, spala-te bine pe maini cu apa si sapun inainte de a incepe orele de pregatire. Pastrarea igienei mainilor este esentiala, in conditiile in care atingi suprafatele aflate in contact cu alte persoane, cum ar fi masa de scris, instrumentele de scris, marker sau tabla.

Nu te gandi ca pierzi 5 minute! Fii responsabil!

 • Protejaza-te pe tine si pe cei de langa tine!
 • Nu intra incaltat in interior decat atunci cand ti se permite!
 • Noul coronavirus se poate transmite si prin intermediul suprafetelor incaltamintei, nu doar prin contact direct cu mainile unei alte persoane sau cu suprafetele utilizate in comun. De aceea, ai grija sa te descalti sau sa ceri incaltari de protectie de unica folosinta.
 • Poarta masca de protectie! Dupa petrecerea unui numar de ore insemnat la scoala cu masca de protectie acoperind nasul si gura, ti se poate parea coplesitor sa mai stai inca 2 ore cu masca la meditatii! Totusi, faci acest lucru pentru tine, dar si pentru sanatatea celor din jurul tau!
 • Schimba masca de protectie dupa 4 ore de utilizare sau dupa ce vii de afara si folosesti mijloacele de transport in comun!

Ce poate face profesorul de meditatii pentru a evita transmiterea infectiei

Dupa cum am afirmat si anterior, responsabilitatea pentru desfasurarea in conditii de siguranta maxima a orelor de meditatie este impartita intre elev si cadrul didactic. Acestia pot lua imediat masuri simple de protectie contra raspandirii noului virus. Care ar fi acestea?

 • Asigurarea unei solutii pentru dezinfectarea mainilor
 • Asigurarea accesului la grupurile sanitare pentru a permite spalarea temeinica pe maini cu apa si sapun

VEZI AICI lista completa de preturi meditatii

 • Limitarea numarului de elevi din grupele de meditatii si asigurarea locurilor, astfel incat sa se respecte pasurile de distantare sociala – noi preferam ca grupele de elevi sa fie formate din maxim 2 cursanti, cu o distanta de minim 1 metru intre scaune. In aceasta perioada tot mai multi prefera ca sedintele de meditatie sa se desfasoare in sistem 1 la 1
 • Asigurarea de incaltaminte de protectie de unica folosinta pentru a evita patrunderea in spatiul destinat desfasurarii orelor cu incaltamintea de strada
 • Asigurarea paharelor de unica folosinta pentru elevii care doresc sa se hidrateze
 • Igienizarea meselor de lucru dupa fiecare elev/grupa de elevi
 • Asigurarea unei pauze de minim 15-20 de minute intre grupele de meditatii in vederea evitarii interactiunii intre elevi si a desfasurarii operatiunilor de igienizare a incaperii
 • Mentinerea unui sistem de aerisire si ventilatie corespunzator, cu usile sau geamurile deschise

Respectand aceste conditii, te poti simti in siguranta atunci cand mergi sa faci meditatii la romana, la matematica, la istorie sau la alte discipline pentru aprofundarea materiei de la clasa sau pentru pregatirea examenelor nationale sau admitere in invatamantul superior!

Impreuna tinem virusul in izolare!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *