12/06/2024

Experiențele senzoriale sunt extrem de importante pentru un copil. Amintirile primelor sunete, primelor texturi vor rămâne pentru totdeauna cu el.

Iar atunci când vine vorba de culoare, nuanța pe care o alegi pentru camera copilului va determina tot felul de preferințe pe viitor – de la vestimentație, până la mașina pe care o va conduce peste ani și ani. De aceea, îți vom oferi câteva sfaturi din care să alegi atunci când trebuie să decorezi și să zugrăvești camera copilului.

Treci peste limite și extinde culoarea până pe tavan

Numai pereții pot fi zugrăviți? Da de unde! Poți colora toată încăperea așa cum îți dorești. Trebuie să știi, însă, că o culoare aprinsă dă senzația de spațiu mai mic, așa că, dacă nu e o cameră înaltă, mai bine nu încerca o vopsea într-o culoare intensă.

Pe de altă parte, rezultatul ideal este să zugrăvești pereții și tavanul în culori aprinse, combinând culoarea pereților cu mobile în culori deschise. Astfel, vei obține o cameră cu multă viață. Un alt sfat? Decorează ușile dulapurilor cu stencil-uri. Rezultatul? O cameră pentru copii unică și personalizată!

Alege cele mai eficiente și frumoase plinte!

Plinta este un element decorativ și de protecție, folosit în încăperi pentru a acoperi unghiul dintre perete și podea. Ea are rolul de a ascunde unele accesori sau elemente de finisaj, cum ar fi firele electrice sau marginile tapetelor și linoleumului, pentru a reda un aspect estetic mai bun. De asemenea, plinta ajută prin împiedicarea lipirea mobilierului de pereți și protejează partea de jos a pereților de lovituri (de picior, aspirator, mătură).

Pereții unei camere de copii sunt mereu în ”pericol”. Protejează-i cu plinte, la bază, pentru a-i păstra în cel mai bun stadiu pentru mai mult timp. În plus, poți folosi plintă într-o culoare complementară sau în tonuri opuse vopselei pereților, pentru o imagine de ansamblu ieșită din comun.

O culoare pentru fiecare vârstă!

Bej și alb, o combinație clasică ideală, perfectă pentru camera unui bebeluș. Astfel, camera copii pare un spațiu primitor și luminos. Pentru mobilier camera copii poti incerca eMag, cu siguranta vei gasi cele mai bune variante!

Cu câteva picturi decorative suplimentare, obții pereți personalizați și cu o identitate distinctă. Mai jos, vei găsi câteva idei despre care credem că s-ar potrivi pentru diferitele vârste ale copilului tău.

Camere de copii cu pereți antracit? De ce nu?

O culoare cu care să tot crești. Perfectă pentru cei mici și cei nu chiar atât de mici. Gri-ul închis al antracitului, combinat cu plinte de culoare deschisă, oferă un spațiu cald și îmbietor. Cu câteva picturi decorative vei obține și aerul mai distractiv al unei camere pentru copii. Ai grija si cu alegerea mobilierului pentru camere copii, pentru a fi in ton cu preferintele celui mic!

Adolescența în culori îndrăznețe!

Culoarea violet e pentru cei mai mari. Cresc, ajung la adolescență și nu toate culorile funcționează pentru a se simți confortabil în camera lor. Violetul, pentru camera copilului, dacă ai o fată, funcționează de minune! Aplică violetul pe un perete și combină-l cu albul sau cu un alb-murdar. Combinația va fi una proaspătă și drăguță, pe gustul fetei.

Alege vopsele ecologice!

Indiferent de culorile pe care le vei alege, copiii petrec mult timp în camera lor și este important să respire aer cât mai curat. De aceea, mizează pe vopselele ecologice, chiar dacă sunt ceva mai scumpe. Merită efortul!

Tu ce obiceiuri ai când zugrăvești camera copilului?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *