19/05/2024

Meditatii Geografie Bucuresti

Consideram ca geografia este un domeniu extrem de atragator, dar si provocator. Din acest motiv lansam tuturor elevilor de liceu si de gimnaziu invitatia de a studia mai aprofundat domeniul geografiei in vederea pregatirii temeinice pentru testari, examenul de Bacalaureat, precum si pentru diferitele concursuri scolare! Studiul geografiei se bazeaza, pe langa cunoasterea notiunilor teoretice de baza, pe identificarea elementelor de geografie fizica (unitati si subunitati de relief, tipuri genetice de roci, clase de soluri etc) pornind de la o harta muta.


In cadrul sedintelor de meditatii geografie lucrul cu harta contribuie nu doar la o mai buna intelegere si consolidare a elementelor de teorie, cat si la formarea unor deprinderi esentiale pentru elevi.


Desfasuram sedinte de meditatii la geografie individual sau in grupe de maxim 3 elevi, la domiciliul nostru sau al elevilor.In vederea eficientizarii procesului educativ-instructiv punem la dispozitia elevilor materialele didactice necesare, fise de lucru individuale si diverse harti interactive pentru a asimila cat mai rapid noile informatii. Cu noi geografia va fi un domeniu mult mai placut, iar impreuna vom descoperi frumusetea acestei discipline!


Haideti sa incepem chiar acum periplul nostru prin cele 7 continente, sa descoperim zonele de influenta climatica din Romania, Europa dar si din intreaga lume!


Romania munti

Daca esti elev in clasa a XII-a si te pregatesti pentru sustinerea examenului maturitatii, fii gata pentru a face fata provocarii! Descopera chiar acum detalii interesante, si in acelasi timp extrem de utile legate de marile unitati de relief, influentele climatice, reteaua hidrografica, precum si elementele de geografie economica din Romania si Europa.
Asadar, ne propunem sa facem noi primul pas pentru a va introduce in materia clasei a VIII-a si a XII-a! Va invitam sa cititi cateva pasaje despre pozitionarea geografica a Romaniei in Europa!


Contactati-ne pentru oferta de pret la meditatii geografie in Bucuresti, orice sector


Pozitia geografica a Romaniei in Europa

Ca intindere si din punct de vedere demografic, Romania este un stat de marime mijlocie, avand o suprafata de 238391 km2 si o populatie de aproximativ 20 milioane de locuitori, potrivit informatiilor furnizate de catre Institutul National de Statistica la ultimul recensamant, din anul 2011.

Prin dispunere in sfera continentului european, tara noastra este asezata in partea central-estica a continentului, fiind situata de o distanta de 2900 km fata de principalele puncte extreme ale Europei din partea de N, E si V. Fata de cel mai indepartat punct sudic al “Batranului Continent”, Romania se regaseste la o distanta de aproximativ 1000 de km.

Iata cateva din coordonatele in care se incadreaza tara noastra, informatii care pot fi aprofundate in cadrul sedintelor de meditatii geografie Bucuresti!

Romania- tara carpato-dunareano-pontica

Dintr-o alta perspectiva, Romania este o tara sud-est europeana, fiind pozitionata la nord de Peninsula Balcanica, pe cursul inferior al cursului fluviului Dunarea.

Dunarea, al doilea mare fluviu al Europei, isi are obarsia in Germania, de unde izvoraste din apropierea localitatii Ulm, zona  Donaueschingen, din partea sud- vestica a Germaniei, prin doua izvoare, Brigach si Breg. Uda centrul Europei, strabatand o portiune de aproximativ 2850 km, din care 1100 km (38%) sunt strabatuti pe teritoriul Romaniei. Se varsa in Marea Neagra prin intermediul unei Delte, formate prin aluviunile aduse de fluviu de-a lungul timpului, care au inaintat treptat, spre mare, creand tot mai mult teren.

Pelicanii din Delta Dunarii

– Pelicanii din Delta Dunarii –

Din aceste considerente, putem spune ca Romania este o tara dunareana.

Dar Romania este si o tara pontica, caci are granite naturala cu Marea Neagra, iar litoralul romanesc se intinde pe o distanta de 247 de km.

Fiind o tara cu iesire la Marea Neagra, teritoriul Romaniei s-a aflat mereu in atentia comerciantilor si negustorilor europeni. In Antichitate, pe teritoriul Dobrogei de astazi au fost ridicate mai multe cetati de catre colonistii greci, care au profitat de ocazia de a gasi o cale mai rapida de comunicare cu Europa si Orientul Apropiat. Histria, Tomis si Callatis, Enisala sau Halmyris se afla pe lista celor mai cunoscute nume de cetati grecesti, pe locul unora dintre ele dezvoltandu-se orase cu o evolutie infloritoare, precum Constanta.

Marea Neagra romaniajournal.ro

– Marea Neagra –

Romania este pozitionata pe axa NE-SV a drumului commercial dinspe nordul Europei spre Marea Mediterana. De aceea, tara noastra a fost expusa luptelor continue pentru suprematie geopolitica intre Marile Puteri de-a lungul Evului Mediu si in Epoca Moderna. Rusia, Ungaria, Austria sau Turcia si-au manifestat sistematic dorinta de a detine controlul asupra spatiului romanesc.

Tara noastra este strabatuta de Muntii Carpati, 2/3 din lungimea lor de 1500 km desfasurandu-se te teritoriul acesteia. Muntii Carpati s-au format in timpul orogenezei alpine, prin cutare si ridicare cu 1000 de metri, pe fundamentul roci tari: granit sau sisturi cristaline. Se intend de la Bazinul Vienei pana in Valea Timokului, altitudinea maxima fiind de 2655 m in Muntii Tatra, Slovacia, vf Gerlachovska.


PENTRU A FI DE NOTA 10 APELATI CU INCREDERE LA SERVICIILE NOASTRE DE PREGATIRE INDIVIDUALA SAU IN GRUP.


Dispunerea matematica a coordonatelor geografice ale Romaniei

Din punct de vedere al dispunerii matematice, Romania este traversata de paralela de 45 de grade lat. N si de meridianul de 25 de grade longitudine estica. Practic, din punct de vedere climatic, Romania se regaseste in zona de influenta climatului temperat continental de tranzitie cu influente excesive, fiind asezata la jumatatea distantei dintre Oceanul Atlantic si Muntii Ural.

Sub acest aspect, cantitatile de precipitatii sunt moderate cantitativ, tara noastra fiind ferita, in mare parte, de temperaturile de iarna extrem de scazute din NE Europei, dar si de vremea torida din S Spaniei, S Greciei, Ciprului sau N Africii.

Precipitatiile medii anuale se situeaza in jurul valorii de 637 mm, in timp ce temperatura medie anuala este de +11 grade C.

Platforma online meditatii-orice.ro va ofera detalii si informatii pretioase pentru bac si evaluari curente la clasa, dar si un ajutor nesperat prin sedintele de meditatii la geografie cu meditatori cu experienta!

meditatii geografie Bucuresti, meditatii geografie, geografia Romaniei