14/04/2024

Meditatii Istorie Bucuresti

Sa invatam istoria in doar cativa pasi!

Desi majoritatea elevilor o considera o disciplina secundara, istoria este un domeniu de studiu placut si util, in acelasi timp. Consideram cu tarie ca aceasta disciplina ocupa un loc de seama in curricula nationala, deoarece cunoasterea succesiunii evenimentelor, a evolutiei omenirii, a identitatii de neam, contribuie la o mai buna apreciere a valorilor nationale si a respectarii egalitatii!


pregatire admitere Academia de Politie si meditatii istorie BAC

pregatire pentru tezele semestriale, meditatii istorie clasa 8a si liceu


istorie generala

Vezi “sfaturi utile pentru pregatire BAC”


Metodele moderne pe care profesorii nostri le folosesc in cadrul sedintelor de meditatii istorie in Bucuresti, vor ajuta la invatarea cronologica a disciplinei, si vor permite o aprofundare riguroasa a unor teme precum:

 • statul si politica
 • elemente de cultura si civilizatie
 • politica externa si relatii internationale

si multe altele! In cadrul orelor de meditatii la istorie, ne bazam pe analiza unor surse istorice credibile, pe vizionarea unor materiale documentare relevante temei cat si pe studierea unor harti specifice care sa ajute elevii sa inteleaga mai bine expansiunea unor imperii, patrunderea populatiei migratoare, formarea unor structuri statale medievale sau a statelor nationale din perioada moderna si contemporana.

imperiul otoman 1912

Cu noi veti avea parte de meditatii la istorie intr-un mod placut si va veti convinge de utilitatea orelor cat si a acestei discipline scolare in sine!


Ce va putem oferi la meditatii istorie in Bucuresti


In cadrul sedintelor de meditatii la istorie, noi va ajutam sa fiti in permanenta pregatiti pentru tezele semestriale la clasa a 8a sau la liceu, dar si pentru examenul national de Bacalaureat. Acum, potentialii candidati la un loc in cadrul Academiei de Politie, au posibilitatea de a parcurge din timp materia si de a se pregati, intr-un mod riguros, prin intermediul unor teste specifice, adecvate cerintelor impuse de catre prestigioasa institutie de invatamant.


Meditatii istorie – cum sa ajungi la nivelul de performanta dorit


Cand te gandesti la istorie, este foarte usor sa ajungi la nivelul de performanta dorit. Trebuie doar sa urmezi 3 pasi importanti iar rezultatele vor fi 100% garantate!

 1. In prima etapa, contacteaza echipa noastra de profesori de meditatie istorie, pentru a fi inclusi intr-una din grupele care urmeaza a fi formate.
 2. Parcurge un test simplu de evaluare a cunostintelor, in urma caruia avem posibilitatea de a te cunoaste, de a-ti vedea nivelul tau de cunostinte si de a te incadra in cea mai potrivita grupa de meditatii la istorie.
 3. Pasul 3 este sa fii atent la explicatiile profesorilor, pregateste-te temeinic pentru fiecare sedinta de meditatie istorie, rezolva constiincios modelele de teste pentru BAC ori admitere la Academia de Politie, discuta cu profesorii eventualele tipuri de subiecte pentru tezele semestriale si vei vedea cat de usor este sa obtii nota dorita!

SIMPLU SI FLEXIBIL – Contactati-ne si fiti convinsi ca nu veti fi dezamagiti!


Meditatiile la istorie reprezinta cea mai buna modalitate de a atinge performante maxime si sansa ta de a nu fi depasit de miza celor mai importante examene din viata ta!


Sfaturi utile pentru pregatire BAC prin meditatii la istorie

Suntem constienti ca examenul de BAC la istorie reprezinta o adevarata piatra de incercare pentru toti absolventii de liceu. Absolventii filierei umaniste si vocationale sustin proba obligatorie a profilului la istorie, care prin statutul acordat de catre Ministerul Educatiei este disciplina obligatorie.

Pregatirea pentru examenul de bacalaureat se bazeaza pe metodologia elaborata de catre Minister, avand in vedere atat achizitiile informationale, cat mai ales dobandirea competentelor stipulate in programa scolara. Intrucat educatia moderna are mai mult o latura formala decat informala, formarea competentelor, atitudinilor si a gandirii critice sunt instrumentele care modeleaza caracterul viitorului adult, capabil sa faca fata provocarilor vietii.


Programa pentru examenul de BAC la istorie are ca fundament tematica prevazuta in programele scolare. Subiectele de examen isi propun sa evalueze competentele dezvoltate pe tot parcursul invatamantului liceal. Astfel, elevii vor fi capabili:

 • sa utilizeze in mod corect limbajul de specialitate
 • sa formuleze argumente privitoare la un anumit eveniment istoric
 • sa faca conexiuni logice intre cauzele si consecintele existente intre o succesiune de evenimente sau procese istorice
 • sa identifice o anumita informatie intr-un text istoric dat
 • sa analizeze sursele istorice, comentandu-le si sustinand un punct de vedere personal, argumentat
 • sa descopere in textele istorice diverse surse de informare care sa ajute la dezvoltarea unor perspective multiple asupra evenimentelor sau proceselor istorice
 • sa incadreze corect, din punct de vedere spatial si temporal, un anumit eveniment istoric
 • sa elaboreze o sinteza critico-analitica pe o tema data

Pentru cei interesati va punem la dispozitie continuturile de studiat si aprofundat pentru examenul ce sta sa bata la usa:

 1. Romanitatea romanilor in viziunea istoricilor
 2. Autonomii locale si institutii centrale in spatiul romanesc (sec. IX-XVIII)
 3. Spatiul romanesc intre diplomatie si conflict in Evul Mediu si la inceputul Epocii Moderne
 4. Statul roman modern: de la proiect politic la realizarea Romaniei Mari (sec. XVIII-XX)
 5. Romania si concertul european; de la criza orientala la marile aliante ale sec. XX
 6. Sec. XX: intre democratie si totalitarism. Ideologii si practici politice in Romania si in Europa
 7. Romania Postbelica: stalinism, national-comunism si disidenta anticomunista. Constructia democratiei post-decembriste
 8. Romania in perioada Razboiului Rece (Romania in relatiile internationale postbelice)
 9. Constitutiile Romaniei
Descopera istoria romanilor prin sedintele noastre de meditatii

Fiecare dintre aceste teme va fi atent analizata si dezbatuta in cadrul sedintelor noastre de meditatii istorie!


Oferim meditatii la istorie pentru Bucuresti, bazandu-ne pe strategii didactice interactive. Discutiile din cadrul orelor de pregatire la istorie au menirea sa va scoata un pic din acel univers abstract, dezvoltat prin temele propuse si sa va ofere o perspectiva mai intuitiva si practica asupra istoriei romanilor.


Ne bucuram sa va fim mereu alaturi si sa va oferim tot suportul de care aveti nevoie in pregatirea temeinica a examenului maturitatii!


Alegeti sa faceti cu noi meditatii la istorie daca va doriti sa fiti cei mai buni!


Nu ezitati sa ne contactati daca aveti nevoie de sprijinul pe care vi-l putem oferi.


meditatii istorie, meditatii istorie Bucuresti, meditatii istorie sector 1, meditatii istorie sector 2, meditatii istorie sector 3, meditatii istorie sector 4, meditatii istorie sector 5, meditatii istorie sector 6

Descopera misterele istoriei prin metode de predare moderne