14/04/2024

Lentilele de contact moderne sunt considerate o maniera practica si eficienta de a-ti corecta, pe cat se poate, problemele de vedere. In cazul elevilor, accesoriile oftalmologice de ultima generatie sunt cele care asigura un plus de confort si imagine de o claritate superioara, atat la acasa, cat mai ales in clasa, in timpul orelor.

Privirea la distanta si identificarea corecta a literelor scrise la tabla sunt considerate probleme majore cu care se confrunta majoritatea tinerilor, pe fondul solicitarii excesive a ochilor, pe fond de oboseala, dar si de creare a unor conditii care favorizeaza dezvoltarea sensibilitatii oculare.

O pereche de lentile de contact PureVision, cu inlocuire lunara, ar constitui o solutie adaptata nevoilor de baza ale copiilor, raportat la claritatea vederii si raportat la riscurile la care se expun odata cu purtarea unor accesorii destinate corectiei optice.

Lentile de contact la varsta scoala


Producatorii de lentile de contact, cat si specialistii domeniului oftalmologic recomanda utilizarea accesoriilor oftalmologice moderne inca de la varste destul de fragede, cu respectarea unei conditii primordiale care tine cont de capacitatea copilului de a-si insusi si de a respecta, cu maxima strictete, regulile de intrebuintare si intretinere a lentilelor de contact.

Lansarea pe piata a unor modele de lentile de contact mai pritenoase cu persoanele tinere s-a bazat pe o premiza extrem de importanta privind avantajele si utilitate acestora, si anume eficienta si oferirea unei alternative viabile la ochelariii de vedere.

Din punctul de vedere al medicilor oftalmologi, ochelarii de vedere nu sunt, totusi, cei mai siguri din perspectiva riscurilor la care copiii se expun, intrucat acestia sunt extrem de energici, alearga, se joaca si din cand in cand se mai impiedica si cad. De aici provine si riscul crescut ca acesti copii sa fie raniti de o lentila sparta sau de o rama indoita.

Din acest punct de vedere, se pare, totusi, ca lentilele de contact ofera o doza  mai mare de stabilitate si siguranta, in sensul ca, odata aplicate la nivelul ochilor, nu pot cadea sau nu se pot pierde.

Copiii prefera lentilele de contact


In ceea ce priveste metodele de corectie optica frecvent utilizate, lentilele de contact moderne au ajuns sa fie preferate in detrimentul ochelarilor de vedere de aproximativ 72% dintre copii, potrivit unui studiu recent efectuat in randul copiilor cu varste inttre 8 si 12 ani. Ceea ce vorbeste extrem de mult despre modul in care au fost proiectate si despre utilitatea accesoriilor medicale de ultima generatie!

De exemplu, acelasi studiu ne arata faptul ca aprozimativ 4 milioane de copii americani cu varste de pana la 18 ani sunt purtatori ai lentilelor de contact. Din punct de vedere fiziologic, ochiul uman poate tolera purtarea unei perechi de accesorii medicale moderne inca de la o varsta foarte frageda. Asta chiar daca unii copii sunt exclusi de la purtarea unor asemenea accesorii medicale pe fondul expunerii riscului de aparitie a unor forme de cataracta congenitala sau alte probleme oculare prezenta inca de la nastere.

Copiii cu varste cuprinse intre 8 si 11 ani pot folosi o pereche de lentile de contact de unica folosinta, iar mai apoi o pereche de lentile de contact cu inlocuire saptamanala sau bi-lunara. Ulterior, se poate apela la lentilele de contact cu utilizare prelungita, cum ar fi lentilele cu inlocuire lunara, cum ar fi gama de lentile de contact PureVision, care intrunesc toate conditiile pentru a oferi adolescentilor si tinerilor o vedere exceptionala, indeosebi pe toata durata orelor de curs de la scoala.

Studiul mai arata si faptul ca aproape 90% dintre copii nu au intampinat niciun fel de problema in ceea ce priveste aplicarea sau indepartarea lentilelor de contact, fara a fi asistati, la modul cel mai riguros, de catre parintii acestora.

In concluzie… chiar daca copiii au nevoie de o atentie si de o amintire repetata in ceea ce priveste grija suplimentara acordata ingrijirii si mentirerii in stare curata a lentilelor de contact, medicii oftalmologi au ajuns la concluzia ca nu existan niciun fel de problema in ceea ce priveste folosirea in deplina siguranta a lentilelor de contact cu utilizare prelungita, cum sunt lentilele de contact PureVision.

Sursa foto: c8sciences.com

Informatii oferite de lentile.info

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *