19/05/2024

Un elev obișnuit își petrece 60% din timpul petrecut la școală scriind pe caiete tip 1, chiar și în această lume din ce în ce mai digitală. Și, există încă un mare beneficiu în a scrie de mână. Scrisul de mână vă ajută să procesați mai bine informațiile, să vă articulați cunoștințele și chiar să stabiliți legături cu ceilalți.

Din păcate, mulți oameni se luptă cu un scris de mână slab, chiar și după ani de practică pe caiete tip 1. Acest lucru se datorează faptului că a învăța cum să vă îmbunătățiți scrisul de mână presupune să învățați mai multe lucruri (și poate să uitați câteva practici greșite). Dar puteți învăța chiar aici și puteți începe să puneți conceptele în practică.

Iată câteva sfaturi pe care să le urmați pentru a vă îmbunătăți scrisul de mână:

1. Evaluați-vă scrisul de mână actual

Înainte de a încerca să vă îmbunătățiți scrisul de mână, haideți să vedem unde se situează autografia dvs. actuală.

Scrieți un paragraf pe orice subiect la alegere. Încercați să folosiți fiecare literă din alfabet și cuvinte de diferite lungimi și structuri. Dacă nu vă simțiți în stare să scrieți ceva nou, puteți copia un paragraf dintr-o carte, dar acesta trebuie să aibă mai multe propoziții.

Citiți paragraful pentru a vă face o idee de bază despre cum este scrisul dumneavoastră. Apoi, luați un pix sau creioane grafice și încercuiți literele care prezintă formele principale ale scrisului dvs. de mână. Este posibil să scrieți cu multe colțuri dure, bucle sau linii drepte.

Ar trebui apoi să aruncați o privire la înclinarea scrisului dumneavoastră. Desenați linii drepte pentru a vedea dacă scrisul dvs. este înclinat într-o parte sau alta. Ar trebui să verificați alinierea literelor pe caiete tip 1, văzând dacă le scrieți în unghi față de linii.

Desenați linii sub spațiile dintre cuvintele dumneavoastră. Ar trebui să fie suficient spațiu pentru a încăpea o literă între fiecare cuvânt. Cu toate acestea, liniile care formează literele tale ar trebui să fie drepte și ușor de citit, fără să ocupe prea mult spațiu.

2. Uitați-vă la stilurile de scris de mână și la caligrafie

Vă puteți inspira din scrisul de mână de la persoane cu o formă mai bună. Îi puteți privi în timp ce scriu și să imitați ceea ce fac ei pentru a vă îmbunătăți propria formă de scris.

Încercați să studiați persoane cu stiluri de scris de mână și fonturi diferite. De exemplu, scrisul de mână cu litere de tipar implică ridicarea stiloului de pe pagină la fiecare literă, ceea ce poate face ca literele să fie mai îngrijite. Acest lucru se aseamănă cu scrisul de mână, unde vă concentrați asupra fiecărei forme de literă, ca la limba romana.

Dar puteți examina, de asemenea, scrierea cursivă, în special formele mai moderne ale acesteia. Cursivul este un stil de caligrafie în care fiecare literă a unui singur cuvânt se conectează cu următoarea. Scrierea cursivă este ideală pentru textele de formă lungă, deoarece nu este nevoie să ridicați vârful ustensilei de scris de pe caiete tip 1 după fiecare literă.

Caligrafia este arta vizuală a scrisului. Caligrafii încearcă să producă cuvinte cât mai atrăgătoare din punct de vedere vizual, folosind stilouri și cerneală sofisticată pentru a-și crea arta. Vă puteți inspira din stilurile de caligrafie pentru a vă adapta propriul stil de scriere și a crea litere mai plăcute.

3. Folosiți un stilou de înaltă calitate pentru un scris de mână bun

Nu există un stilou care să funcționeze pentru toată lumea și nu există un instrument de scris care să cauzeze în mod specific un scris prost. În general, vă doriți un stilou care este ușor de prins și de manipulat cu vârful degetelor.

Cei mai mulți oameni apreciază pixurile cu vârfuri rotunjite. Acestea sunt ieftine și ușor de folosit, dar cerneala poate dura ceva timp până se usucă, mai ales pe hârtie de calitate inferioară. Stilourile sunt similare cu pixurile cu bilă, deoarece au un vârf metalic pe vârf pentru a ajuta la aplicarea cernelii pe bază de apă.

Dacă doriți ca cerneala să se usuce mai repede, puteți folosi stilouri rollerball. Acestea au, de asemenea, vârfuri mici și rotunjite și au aproximativ același preț ca și produsele cu bilă. Stilourile cu vârf subțire produc linii care pot arăta mai îngrijite decât cele cu vârf lat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *