09/09/2024

Examenul de titularizare reprezinta concursul de angajare a cadrelor didactice in invatamantul preuniversitar. Concursul se desfasoara stabilit in prealabil de catre Ministerul Educatiei.

Titularizarea este o ocazie unica pentru viitorii profesori de a-si demonstra cunostintele de specialitate si competentele pedagogice de care vor avea neaparata nevoie in activitatea la clasa.

Titularizarea contine subiecte din materia de specialitate absolvita cu ocazia studiilor universitare, cat si un subiect de pedagogie. Acest utlim subiect de pedagogie poate viza fie prezentarea demersului didactic pentru dezvoltarea unor competente date, valorificand continuturile specificate in enunt, fie elaborarea unui test de evaluare pe baza unor categorii de itemi precizati.

Ca si in anii trecuti, viitorii dascali au avut la dispoziție 4 ore pentru a rezolva subiectele de titularizare. Pentru a se angaja într-o școală pe o perioadă nedeterminată de timp, candidații trebuie să obțină la examen minimum nota 7, iar pentru o perioadă determinată (devenind suplinitori), profesorii trebuie să ia minimum nota 5. In total, peste 30000 de candidati s-au inscris pentru titularizare in 2020, sperand la un post pe termen lung in invatamantul gimnazial sau liceal.

S-au respectat toate normele sanitare si de distantare pe timp de pandemie

Anul acesta, examenul de titularizare a fost sustin in conditii exceptionale determinate de pandemia de coronavirus. Examenul s-a desfasurat cu respectarea normelor de distantare fizica si a regulilor de igiena, inclusiv purtarea mastii de protectie pe toata durata examenului.

Subiecte interesante la matematica

Subiectele de anul acesta de la matematica au fost destul de interesante. Au predominat subiectele de analiza matematica si de algebra. De asemenea, candidatii au avut de rezolvat  un singur subiect de geometrie in plan. Ca fapt divers, la matematica nici anul acesta nu s-a dat subiect de geometrie in spatiu, insa problema de geometrie in plan probabil ca a dat dureri de cap multora!

Puteti descarca subiectele si baremele urmarind linkurile de mai jos, de pe edupedu.ro

[sursa foto puterea.ro]

Daca obtii, de exemplu, o nota mare la una din disciplinele reale (matematica, informatica, fizica), esti pregatit, cu siguranta, sa te descurci si in cadrul unuia din jocurile de inteligenta precum sahul. Sahul este un sport al mintii care se bazeaza pe strategie, gandire logica si multa aplicare a regulilor.

Iti doresti cel mai bun laptop de gaming?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *