19/05/2024

Dragi elevi, parinti si profesori!

Venim in sprijinul dvs. cu o veste extraordinara! Programele modificate pentru examenele de Evaluare Nationala si Bacalaureat ce se vor sustine in vara acestui an, au fost deja aprobate prin ordinul emis de catre Ministrul Educatiei, astazi, 5 februarie 2021, si publicat in Monitorul Oficial.

In plus, s-a confirmat oficial ca simularile celor doua examene vor fi organizate la inceputul lunii aprilie.

De retinut este faptul ca noile teste de antrenament ce urmeaza sa fie elaborate si publicate incepand cu data de 22 februarie 2021 vor fi construite pe baza noii programe modificate!

Asadar, va invitam sa accesati link-ul de mai jos pentru a citi, detaliat, ordinul emis de Ministrul Educației referitor la noua programă pentru Evaluarea Națională și Bacalaureat a apărut astazi 5 februarie 2021 în Monitorul Oficial:

http://www.monitoruloficial.ro/emonitornew/emonviewmof.php?fid=MS44MjE5Mjg3ODA5NzY0RSszMA==

Dragi elevi, stimati profesori! Va dorim spor si multa putere de munca in pregatirea examenelor ce bat la usa si va uram MULT SUCCES! si sa obtineti rezultatele pe care vi le doriti!

Vom reveni cu rezolvarea detaliata a testelor de antrenament pe masura ce vor aparea si va vom tine la curent cu ultimele stiri din domeniul educatiei.

”Această adaptare s-a făcut ţinând cont de realitățile anului școlar 2020-2021. […]

Această adaptare vizează doar tematica de examen. Se va încerca prin programul de acțiuni remediale recuperarea cât mai eficientă a tuturor aspectelor cuprinse în programele școlare. Această adaptare s-a făcut cu atenție deosebită asupra a ceea ce s-a predat de când școala a intrat în online (lunile noiembrie – februarie), acolo s-a restructurat cel mai puternic tematica de examen.

Tematica de examen cuprinde până la patru ani de materie și pentru Evaluarea Națională, și pentru Bacalaureat, în funcție de specificul disciplinei. […]

Elevii de clasa a VIII-a care susțin Evaluarea Națională vor avea o tematică adaptată și din perspectiva predării online din semestrul I al clasei a VIII-a, și din semestrul al II-lea al clasei a VII-a”

a spus ministrul educației Sorin Cîmpeanu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *