Copiilor le plac provocările, le place să concureze și să câștige, adoră experiențele practice și învață mai multe de la ele. Cu jocurile de societate, copiii vor obține toate cele de mai sus și vor învăța concepte importante de matematică, cum ar fi: planificare, recunoașterea modelelor, relații, multiplicare etc.
Jocul de Remi
Câteva dintre lecțiile minunate care pot fi predate în timpul jocului de remi sunt:
– Copiii învață recunoașterea modelelor și a numerelor, o bază excelentă pentru învățarea matematicii
– Sportivitate
– Respectarea regulile și etica
– Analizarea opțiunilor
– Planificarea în avans
– Fiecare mișcare și acțiune are consecințe
– Poți câștiga puțin și pierde puțin și totuși termina jocul cu demnitate
– Chiar și atunci când șansele nu sunt în favoarea ta, poți întoarce jocul, deci nu renunța niciodată.
Este un lucru pozitiv să-i putem învăța pe copiii noștri aceste lecții într-un mediu mai tolerant decât atunci când miza este mare sau când creștem și trebuie să ne confruntăm singuri cu probleme.
De exemplu, cu toții ne confruntăm cu dezamăgiri în viață. Și atunci când o facem, trebuie să alegem cum vom face față acestora. Dacă nu am mai simțit niciodată acele sentimente, cine știe ce vom face. Dar dacă am mai experimentat acele sentimente, cum ar fi pierderea într-un joc de remi, atunci putem cel puțin să fim familiarizați cu aceste sentimente și să răspundem în mod adecvat.
Una dintre cele mai importante lecții de viață pe care credem că copiii noștri le învață jucând jocuri de societate, precum remi, este că se simt iubiți. Petrecerea timpului cu copiii noștri cu o activitate care necesită să stăm împreună, să vorbim și să ne bucurăm de compania celorlalți arată copiilor noștri cât de mult îi iubim.
Jocul de rummy – sau remi – se numește de fapt Rummikub și este unul dintre cele mai populare jocuri de masă. Deși pare că a fost cu noi dintotdeauna, acest joc are o viață destul de scurtă, fiind extrem de tânăr. A fost inventat abia la începutul anilo 50, în Israel. Și mai interesant, însă, este că inventatorul acestui joc a fost un român. Un evreu român, de fapt, plecat din România în anii 40. Numele său era Ephraim Hertzano.
Ephraim a inventat remi-ul inspirat fiind de jocurile de cărți pe care le-a jucat în România. Eprahim a imaginat un joc în care să se folosească mici piese în locul cărților, un joc care să poată fi jucat atât de tineri, cât și de bătrâni, fără restricții de limbă sau religie. A vrut să inventeze un joc care să aducă oamenii împreună și care să schimbe modul în care oamenii își petrec timpul liber. L-a numit Rummikub. În România, însă, numele s-a încetățenit ca rummy sau, și mai frecvent, remi.
Și în zi de azi, jocul de remi este construit în continuare de familia lui Hertzano. Copiii săi au preluat afacerea și produc jocul care a devenit popular la nivel mondial.
Daca nu stiati, există chiar și un campionat mondial de remi!