12/06/2024

Toată lumea iubește să construiască atunci când în jur se află câteva piese de Lego. Copii, adolescenți, tineri, adulți sau bătrâni, nu contează ce vârstă ai ca să te joci cu aceste piese, menite să reziste generații întregi dacă ai grijă de ele corespunzător.

Dar ce te faci când găsești o cutie cu Lego Tehnic sau Lego Cars depozitată la subsol? Probabil vei constata că piesele sunt cam lipicioase și trebuie curățate. Este foarte simplu să le cureți, dar depinzând de tipul de piese, această operațiune se poate transforma rapid într-una migăloasă.

De ce ai nevoie pentru a curăța piesele de Lego?

Fiecare piesă Lego trebuie curățată individual, așa că ai nevoie de un separator. Instrumentul personalizat al companiei pentru desprinderea pieselor face acest proces mult mai ușor. Ia un coș sau un recipient mare de plastic, umple-l cu detergent și apă, apoi pune piesele la înmuiat.

Atenție! Nu folosi niciodată nimic care conține înălbitor pentru curățare, deoarece va deteriora piesele, folosește un detergent de vase.

Scoate piesele după ce au stat la înmuiat măcar 30 de minute și șterge-le pe rând cu o pânză moale sau un burete. Ia cât de multe prosoape ai nevoie pentru a întinde piesele pe măsură ce se usucă la aer.

Atenție! Nu îți supune piesele la căldura extremă a unui uscător de păr. Un ventilator este cea mai bună modalitate de a accelera procesul de uscare.

Restaurarea pieselor decolorate

Cărămizile albe, gri deschis și translucide se pot îngălbeni în timp, mai ales după expunerea prelungită la lumina soarelui. Înmuierea cărămizilor albe vechi în peroxid de hidrogen este o metodă populară de a le lumina.

Mai întâi curăță piesele cu apă și săpun. Apoi, în timp ce porți ochelari de protecție și mănuși de spălat vase din latex, înmoaie piesele decolorate în peroxid de hidrogen 3%, plasate în lumina directă a soarelui.

Asigură-te că toate piesele rămân scufundate și șterge periodic orice bule care se formează pentru a te asigura că toate suprafețele sunt luminoase. După ce piesele s-au înmuiat câteva ore, clătește-le și usucă-le.

Câteva sfaturi importante

Pentru a preveni depunerile de murdărie și de praf, dar și formarea bacteriilor, o curățare regulată a pieselor este recomandată. Mai ales, dacă este vorba despre piesele pentru copii mici, piese mult mai ușor de curățat datorită mărimii lor.

Este important și cum alegi să depozitezi fiecare set. Le poți pune într-o cutie sau o pungă de plastic cu fermoar, alături de o etichetă sau instrucțiunile de asamblare. Ele sunt foarte utile, pentru că cei mici se vor ghida după ele pentru a obține construcția finală. În plus, dacă le depozitezi pe toate la un loc, reduci riscul de a pierde din piese.

Așa vei știi mereu peste câțiva ani despre ce set este vorba, dar și pentru ce categorie de vârstă. Poate setul tău va deveni de colecție peste câteva zeci de ani, nu ai de unde să știi.

Verifică dacă nu cumva sunt reduceri perioada aceasta la Lego Cars sau orice alta serie. Poate vei vrea să îți iei ceva nou de construit alături de familie. Au apărut o groază de seturi tematice, inspirate de filmele și serialele tale favorite, care așteaptă la fel de nerăbdătoare ca tine să le achiziționezi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *