17/07/2024

Alegerea unui televizor poate fi destul de copleșitoare dacă ne raportăm la gama largă de produse existente pe piață. Magazinele fizice nu pun la dispoziție toate modelele de telvizoare existente și, atunci, achiziționarea unui televizor de pe internet este o variantă de a avea produsul dorit. Cu toate acestea, faptul că nu poți studia produsul îndeaproape trebuie să te facă să fii atent și informat atunci când îți cumperi un televizor online pentru a nu fi nevoit să returnezi produsul.

Pentru a limita numarul de ore petrecut de copii la televizor, recomandam ca acestia sa aloce mai mult timp activitatilor scolare, mai ales acum pe timp de epidemie. Stim ca este de preferat sa stam cat mai mult in casa, insa va rugam sa aveti grija de dvs si de copiii dvs! Alegeti programele TV adecvate varstei!

În continuare vei afla câteva sfaturi despre lucrurile la care să fii atent atunci când faci o asemenea achiziție, online sau offline, din magazine mari sau mici.

Un televizor mare va oferi o imagine bună, aproape de cea reală, însă nu poate fi amplasat în orice încăpere. Atunci când alegi un  televizor online trebuie să fii atent la alegerea celui cu diagonala potrivită pentru locul unde va fi poziționat.

Principiul de bază este următorul:

  1. Calculezi distanța de la care te vei uita la televizor (de exemplu, distanța dintre canapea sau pat și locul unde va sta televizorul) și împarți la 3. Astfel, vei putea alege diagonala potrivită, iar experiența de vizionare va fi plăcută și nu obositoare!
  2. Diagonalele televizoarelor pe care le găsești în magazine variază de la 55 la peste 200 cm, însă recomandăm să nu alegi online un televizor cu diagonala de peste 125 cm dacă locuința este una cu dimensiuni obișnuite.

Smart TV sau non-Smart TV?

Depinde ce îți dorești de la televizorul tău. Televizoarele inteligente satisfac nevoia constantă de a fi conectați la internet și de a avea parte de experiențe tehnologice media cât mai complexe. Un Smart TV se conectează la Internet printr-o rețea wireless și îți permite să accesezi site-urile preferate și să te bucuri de serialele preferate de pe NetflixAmazon Prime, HBO GO, Seenow, Voyo, dar pe un ecran mult mai mare. De asemenea, dacă ești amator de filme, atunci când cumperi un televizor online caută să fie Smart TV 3D, iar experiența tridimensională va proiecta imagini acasă, exact ca în sala de cinema. Poti alege un TV Samsung Smart sau orice alta varianta ti se pare accesibila!

Totusi, dacă dorești un televizor simplu, care să redea posturile TV din pachetul operatorului de cablu, îți recomandăm să alegi varianta non-Smart TV pentru a nu face ceva obositor din experiența de privi la televizor. Investiția va fi mult mai redusă, iar calitatea imaginii este una mulțumitoare, mai ales dacă alegi un televizor Full HD, în locul unuia HD.

Ecran plat sau curbat?

Ei bine, ecranele curbate sunt destinate să ofere o vedere panoramică și o experiență apropiată celei oferite de cinematograf. Forma curbată a ecranului proiectează imagini mai clare și realiste. În schimb, noi nu recomandăm cumpărarea unui televizor online cu un asmenea ecran curbat, mai ales dacă nu ai ocazia de a observa fizic cum afișează imaginile. În urma testării unor astfel de televizoare, s-a observat că liniile și marginile curbe pot distrage atenția de la acțiunea din mijlocul ecranului, iar forma curbă îl avantajează numai pe cel care are o poziție centrală în fața televizorului, în timp ce persoanele care stau pe margine nu se vor putea bucura de toata imaginea redată pe ecran. Pentru a evita nemulțumirile, alege un televizor cu ecran plat de care să fii sigur că redă imaginile așa cum îți dorești.

În fond, televizorul este un aparat pe care îl utilizezi zilnic și, în momentul achiziționării lui online, trebuie să urmărești ca acesta să fie cât mai accesibil de folosit  și să redea imagini clare, în culori vii, cât mai fidele realității.

1 thought on “Cum alegem un televizor, online? Atentie la statul prea mult la TV

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *