19/05/2024

Coloniștii din Catan a fost primul joc de masă, creat de un german, care ajunge să fie atât de popular. Acest joc a fost lansat în 1995 de către editura Kosmos, fiind creat de Klaus Teuber.

Ceea ce trebuie să facă jucătorii în acest joc este să își asume rolul de coloniști, fiecare încercând să își crească orașele în timp ce tranzacționează și acumulează resurse. În funcție de nivelul de dezvoltare al orașelor lor, aceștia primesc puncte. Primul care ajunge la un anumit număr de puncte câștigă jocul.

Peste 15 milioane de jocuri din seria Catan au fost vândute până acum în peste 35 de limbi, iar popularitatea acestui joc se datorează în primul rând seriei de extensii create pornind de la jocul de bază. Catan se poate juca în minim 3 persoane, maxim 4. Poate fi jucat de copii peste 10 ani, iar durata medie a unui joc este de 75 de minute. Extensiile nu se pot juca decât împreună cu jocul de bază.

Unul dintre extensii este Catan Orașe & Cavaleri. În această extensie orașele înfloresc și prosperă, dar aceste lucruri atrag barbari. Aceștia amenință insula, dar o armată de cavaleri este formată. Cei ce luptă cu aceștia și își dovedesc puterea primesc punte suplimentare, iar cei ce se implică prea puțin în apărarea insulei riscă să le fie ocupat orașul de barbari.

O altă extensie este Catan Navigatorii. În această extensie apar reguli noi datorită corăbiilor, iar posibilitățile de joc se multiplică. Cu ajutorul resurselor de lemn și pânză se construiesc corăbii, iar acestea sunt folosite pentru a navigape lângă coastele insulelor sau în largul mării, întotdeauna fiind plasate pe o latură comună a două regiuni. Vă așteaptă opt aventuri palpitante.

Pe eMAG mai puteți găsi și extensia Catan Comori, Dragoni & Exploratori. În această extensie trebuie să înfrângeți dragoni, să contruiți un mare canal sau să găsiți comori pierdute. Aveți la dispoziție șase scenarii noi și palpitante, fiind potrivite pentru cei ce au jucat extensiile Catan Navigatorii și Orașe & cavaleri și doresc ceva mai dificil.

De asemenea, există o versiune Junior a jocului Catan în care jucătorii sunt pirați ce își construiesc cât mai multe ascunzători pe insule. Fiecare pirat, pentru a avea succes, trebuie să fie dotat cu echipamentul potrivit, de aceea este necesar negoțul pentru ca următoarea ascunzătoare să fie construită. Papagalul Coco este și el prezent, oferind ajutor jucătorilor, dar insulele îl găzduiesc și pe fiorosul Căpitan Fantomas, deci jucătorii trebuie să fie atenți.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *