16/07/2024

Jocurile de societate sunt modalitatea perfectă pentru familii de a petrece timp de calitate împreună. Nu numai că sunt incredibil de distractive, dar pot fi și instrumente incredibile de învățare.

Aceste jocuri de societate sunt o modalitate fantastică de a învăța, de a râde și de a ne distra împreună. Sunt instrumente grozave pentru a preda copiilor și au beneficii educaționale mari pentru copiii de toate vârstele. Aspectele sociale ale acestor jocuri de societate sunt de neegalat, în timp ce componentele educaționale fac din joc o experiență edificatoare pentru toată lumea din jurul mesei. Fără alte prelungiri, hai să vedem care sunt cele mai bune jocuri educative pe care le-am putut găsi.

Şah

Nu cred că trebuie să spunem prea  multe despre clasicul jocul de șah. Este unul din cele mai populare jocuri de societate din lume, existând încă din 1475.

Jocul se concentrează pe o tablă 8×8, în care piesele luminoase și întunecate sunt mutate strategic cu scopul de a elimina piesa rege a adversarului (șah mat).

Jocul este jucat de milioane de oameni din întreaga lume și, deși este ușor să înveți cum se mișcă diferitele piese, este incredibil de greu de stăpânit.

Jocul se concentrează exclusiv pe strategie și pe capacitatea de a gândi mai multe mișcări înainte si nu neaparat pe matematica!

Gândirea strategică este o abilitate care necesită practică – iar șahul este instrumentul perfect pentru a face acest lucru.

Monopoly

Monopoly este unul dintre cele mai faimoase jocuri de societate și un element de bază în serile de jocuri de societate din familie.

Jocul se concentrează pe gestionarea banilor în timp ce jucătorii aruncă zarurile și se deplasează pe o tablă pentru a cumpăra proprietăți imobiliare, în timp ce sunt introduși în concepte din viața reală, cum ar fi chiria și taxele.

Jocul, deși poate fi frustrant uneori, este o modalitate genială de a-i învăța pe copii despre bani și de a le prezenta concepte precum impozitul, cumpărarea de active și strategia.

Ticket to Ride

Ticket to Ride este un joc de societate cu o cale ferată ca temă de fundal. Jocul original conectează gările din SUA și Canada, dar există și alte variații geografice, cum ar fi Europa și Japonia. Este un joc de strategie ușor, potrivit pentru copiii cu vârsta peste 8 ani, care îi învață pe copii, de asemenea, și elemente de geografie.

Scopul este de a construi șine de tren și de a conecta rute cu lanțul de vagoane care ți se oferă. Obții puncte pentru piesele tale. În cele din urmă, obții puncte suplimentare pentru construirea celei mai mari căi ferate continue și, de asemenea, pentru conectarea destinațiilor care ți-au fost desemnate.

CUM SE JOACA:

Pandemic

În ceea ce privește jocurile educaționale de masă, niciun joc nu ar putea fi mai oportun în acest moment decât Pandemic! Noi împotriva bolii mortale! În esență, treaba ta și a colegilor tăi este să vindeci planeta de patru boli mortale care se răspândesc rapid – câștigi când/dacă le vindeci pe toate.

Acest joc este destul de rapid și ușor de învățat și nu are prea multe reguli complicate. Este, de asemenea, un joc vizual bun – privind cuburile colorate de pe tablă, știi rapid ce se întâmplă. Este recomandat pentru vârsta de 8 ani și plus.

Principalele rezultate ale învățării cu jocul Pandemic includ concepte relevante pentru epidemiologie – acest joc poate provoca conversații și întrebări de la copii despre:

  • „Ce este un focar?”
  • „Care este diferența dintre epidemie și pandemie?”
  • „Care este diferența dintre vindecare și eradicare?”
  • „Ce este creșterea exponențială?”

Presupune munca în echipă, geografie și strategie.

CUM SE JOACA:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *