16/07/2024

Numeroasele beneficii ale jocului cu un set de trenulețe din lemn merg mult dincolo de simpla distracție.

Copiii iubesc să se joace cu trenulețe din lemn de generații întregi. Desigur, joaca cu jucării este o modalitate excelentă pentru copii de a se relaxa, de a-și folosi imaginația și de a se descărca. Dar joaca înseamnă mult mai mult decât simpla distracție. Joaca este modul în care copiii învață.

Asamblarea pieselor unei șine de tren din lemn necesită coordonare mână-ochi și abilități motorii fine. Dar mai mult decât atât, copilul trebuie să planifice unde va merge fiecare piesă, trebuie să evite mobilierul, să se asigure că șina este netedă, să aleagă piesele corecte de șină, astfel încât să poată încorpora poduri, tuneluri și treceri la nivel.

În acest fel, copiii nu numai că se distrează, dar își exersează și abilități vitale de care vor avea nevoie mai târziu în viață. Ei învață să rezolve probleme, trebuie să fie prevăzători, să aibă răbdare și să încerce și să greșească pentru a construi calea ferată perfectă. Și învață că există mai multe soluții la problema pe care încearcă să o rezolve.

Iată doar câteva motive pentru care ați putea dori să investiți într-un set de trenulețe pentru copilul dumneavoastră. Descoperiti gama de trenulete pe Emag.ro!

  • Abilități motorii fine. Dezvoltarea unei bune motricități fine la o vârstă fragedă este extrem de benefică pentru dezvoltare, deoarece acestea sunt abilitățile de care aveți nevoie pentru a scrie, a desena, a vă lega șireturile și a folosi cuțitul și furculița. Montarea șinelor, tragerea trenurilor și manevrarea podurilor și a platanelor rotative sunt toate acestea elemente care stimulează foarte bine motricitatea fină și puteți adăuga elemente suplimentare, cum ar fi oameni, clădiri și animale, pentru a spori utilizarea motricității fine.
  • Rezolvarea problemelor. Copiii învață să construiască o cale ferată prin încercări și erori, descoperind cum să facă o cale ferată circulară pe care trenurile să o poată ocoli continuu. Această abilitate de a vedea A și de a face legătura între A și B este o abilitate care durează toată viața, dar care trebuie totuși învățată și exersată.
  • Vocabular și abilități de comunicare. Joaca cu trenurile poate fi foarte benefică pentru vocabularul și abilitățile de comunicare ale copilului dumneavoastră. Nu numai că joaca de prefăcătorie îmbunătățește vocabularul prin descriere și povestire, dar copiii învață și abilități valoroase de secvențiere pe măsură ce folosesc aceste jucării de copii.
  • Învățarea despre concepte. Există o mulțime de concepte pe care copiii dvs. le pot învăța în timp ce se joacă cu trenurile. Puteți vorbi despre trecut, viitor și prezent. Învățați despre peste și sub, prin sau în jurul, stânga și dreapta și numărare.
  • Creativitate și imaginație. Frumusețea unui set de trenulețe este că copiii îl pot configura într-un mod diferit de fiecare dată când se joacă. Seturile de trenuri sunt, de asemenea, perfecte pentru povestirea imaginativă și pot fi combinate cu o mulțime de alte jucării pentru ore întregi de joacă în lumea mică.
  • Abilități motorii grosiere. S-ar putea să nu fie abilitatea la care vă gândiți prima dată când vă vin în minte seturile de trenulețe, dar copiii trebuie să dobândească, de asemenea, conștiința spațială și să învețe cât spațiu ocupă ei înșiși pentru a se juca cu succes fără a sparge șinele. De asemenea, un joc bun de trenulețe implică și o mulțime de ghemuiri, târâri, așezări pe podea și călcatul peste lucruri 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *